Създаването на единна ВиК асоциация в Разградско е пред провал

15:42, 04 юли 16 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На извънредно заседание днес Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване-Дунав" ЕООД в Разград, не можа да вземе решения за обединяване на трите водоснабдителни дружества в областта. Заседанието бе председателствано от областния управител Манол Кившанов.

На срещата не присъстваха представители на община Попово, Лозница и Цар Калоян, поради което не бе гласувана предвидената в дневния ред промяна в границите на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване-Дунав" ЕООД, чрез присъединяване на общините Завет и Кубрат.

Със 71,81 процента от гласовете на събранието бе съгласуван бизнес план за развитие на дейността на "Водоснабдяване-Дунав" ЕООД в Разград като ВиК-оператор за периода 2017-2021 година.

Надя Йорданова - секретар на Асоциация "ВиК", информира членовете на Асоциацията за проведените разяснителни срещи по места в Исперих, Завет и Самуил, с оглед консолидация на област Разград и изпълнение на ВиК реформата.

Тя припомни, че на 30 юни, на свое заседание Общинският съвет в Исперих е взел решение, че не иска да бъде част от ВиК реформата, както и това, че кметът на община Исперих да гласува „въздържал се”, с оглед промяна на границите на обособената територия, чрез отделянето на община Завет. Йорданова допълни, че с негласуваното на днешното Общо събрание решение за присъединяване на община Кубрат в обособената територия на "Водоснабдяване-Дунав" се спира ВиК-реформата и се възпрепятства усвояването на европейски средства на територията на област Разград от ВиК-оператора като бенефициент по ОП "Околна среда - 2014-2020" и на общините, изготвили своите проекти по ОП "Развитие на селските райони".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама