Програма „Млад огнеборец” стартира в населените места на общината

16:00, 04 юли 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Програмата „Млад огнеборец” стартира в населените места на община Велико Търново в средата на тази седмица. Обучението на децата и младите хора за превантивни действия при пожари започва на 6 юли от селата Леденик и Балван. На 8 юли програмата продължава в с. Самоводене, където преди 2 месеца бяха направени първите демонстрации. Кампанията „Млад огнеборец” е част от Лятната полицейска академия и ще се проведе във всички населени места, в които работят младежки центрове.

Инициативата е съвместно дело между Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001” и дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”. С реализацията на начинанието, младите хора се запознават с рисковете, които крие огънят, както и с необходимите превантивни действия срещу стихиите.

Почетен медал на МВР получи изпълнителният директор на Сдружението на кметовете и кметските наместници в община Велико Търново „Янтра 2001” Благовеста Факирова. Символът бе връчен лично от директора на Областната полицейска дирекция ст. комисар Димитър Машов, по повод Професионалния празник на служителите на МВР - 5-ти юли. 

Поздравителни адреси до Областната дирекция на МВР бяха връчени от името на кмета Даниел Панов и на председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама