Безплатен ден в „Музейко“ на 10 юли

16:29, 04 юли 16 25 746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-големият детски научен център в Източна Европа „Музейко“ обяви безплатен ден на 10 юли. Между 10:00 и 18:00 часа всички желаещи ще могат да разгелдат центъра да се позабавляват и да научат нещо ново.

В “Музейко“ деца и възрастни ще имат възможност да се потопят в света на забавното знание с 13 изложби и над 130 интерактивни игри, които ще променят схващането, че науката е прекалено сложна.

Ето какво може да видите:

Само на 10 юли, без да плащат вход, всички желаещи ще могат да посетят трите етажа на центъра, като всеки е посветен на различни науки. Подземният етаж представя науките, свързани с миналото. Визуализацията става чрез изложбите Подземните тайнства и Скалите (геология), Древните гиганти (палеонтология) и Вълнуващите истории (археология).

Първият етаж в "Музейко" разкрива света, в който живеем, както и връзката му с природата. Изложбата “Изследвай своя свят: град” е създадена за всички бъдещи архитекти, инженери и строители, а с изложбата “Изследвай своя свят: природа” "Музейко" споделя всичко, което знае за растенията и животните.

На третия етаж, под зеления покрив и стената за катерене, се намират изложбите “Кой създава бъдещето: Земя” и “Кой създава бъдещето: Космос”, а всички, които не могат да спрат да гледат към звездите ще могат да го направят в обособен планетариум.

За посетители на възраст до 4 години има специално обособена зала, където най-младите изследователи ще опознават собствения си сетивен свят във връзката му със света на големите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама