Сливен каза „Да” на Божидар Андреев, жилище на щангиста осигури Лъчезар Темелков

16:30, 04 юли 16 25 1887 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сливен все пак каза „Да” на олимпийския шампион по вдигане на тежести за младежи Божидар Андреев. Това се случи само два дни след като СКВТ „Сливен” обяви, че има вероятност щангистът да напусне града и страната, поради факта, че остава без жилище, а общината няма възможност да му предостави.

Перспективният състезател досега споделяше общежитието на Спортното училище, но след завършване на обучението, напуска мястото, където изкара последните години на спортно-състезателната си дейност. Разглеждайки възможните начини, от Сливенска община отговориха, че според нормативните документи, не могат да обезпечат състезателя с исканото жилище.

В трудния момент за Андреев и треньора му Пламен Братойчев се отзова президентът на СА „Ставен” Лъчезар Темелков, който безвъзмездно предоставя жилище на щангиста за следващия олимпийски цикъл. Той е воден от факта, Божидар да не последва примера на Бетина Темелкова, друг млад талант от Сливен, която не постигна консенсус с БФ по джудо и напусна страната, като вече е състезателка на Израел.

„Не се отказвам от България, а от управлението на БФ по джудо. Принудиха ме да взема това решение и да напусна града и страната”, обяви дни преди заминаването си Бетина.

Така България остана без една от най-талантливите си състезатели по джудо-европейската шампионка за девойки Бетина Темелкова, но след своевременната помощ запазва Божидар Андреев.

Чрез Topnovini.bg ръководството на СК по вдигане на тежести „Сливен” изказва благодарност на Лъчезар Темелков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама