Шофьор получи условна присъда, друг отнесе глоба

16:45, 04 юли 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В бързи производства варненският Районен съд наложи наказания на двама водачи на автомобили за шофиране в нетрезво състояние и без валидна шофьорска книжка.

На 46-годишния К. Костов беше наложено наказание от 9 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. Той няма право да управлява моторно превозно средство в продължение на 1 година и 2 месеца. Инцидентът, заради който К. Костов е осъден, е станал на 19 юни тази година, около обяд. Той е карал фолксвагена си по бул. „Осми приморски полк“ в посока към общината. Друг шофьор е забелязал криволичещия по пътното платно автомобил и го последвал, като междувременно подал сигнал на тел. 112. Полицейски патрул успял да го спре за проверка в района на „Червения площад“. 46-годишният мъж слязъл с нестабилна походка, а проверката показала, че е с 2,98 промила. К. Костов вече е бил осъждан за шофиране след употреба на алкохол. В съдебна зала днес беше постигнато споразумение между страните за размера и вида на наказанието, което съдът одобри. Съдебният акт не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

Също днес Районен съд - Варна, наложи глоба в размер на 1500 лева на 33-годишен неправосопособен водач. Мъжът е шофирал на 4 юни, без да притежава валидна шофьорска книжка. Той е бил засечен при рутинна проверка в района на местност Харамията да управлява рено „Клио“. Проверка показала, че шофьорът вече е бил санкциониран за същото нарушение няколко месеца преди това. Решението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред ВОС в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама