Експерти от Министерство на културата разясняват две европрограми в Добрич

17:06, 04 юли 16 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екип на Министерство на културата ще представи в Добрич две от програмите на ЕС, по които ще може да се кандидатства – „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“ 2014 – 2020.

Информационното събитие, организирано от Областен информационен център – Добрич, съвместно с Министерство на културата, ще се проведе от 9.30 часа в четвъртък.

Срещата е насочена към всички юридически лица с дейност в областта на културата и гражданското общество

По време на мероприятието ще се представят целите, приоритетите, както и особеностите на двете програми. Ще бъдат показани и обяснени документите за кандидатстване, а всички заинтересовани ще могат да зададат своите въпроси към представителите на министерството както по отношение същността на европрограмите, така и по отношение на методиката за кандидатстване.

На събитието ще бъдат поканени общините в областта, представителите на неправителствения сектор, както и фирми, с дейност в сферата на културата (продуценти, издателства, дизайнерски и архитектурни студиа и пр.) на територията на града и региона; всички културни институти - музеи, галерии, театри в Добрич.

Също "пространства" за културни събития като читалища и образователни институти.

Модератор на събитието ще бъде Областен информационен център Добрич, който на изнесен информационен щанд ще представи актуалните към момента възможности за финансиране на проекти с европейски средства.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама