Обявиха резултатите от второ класиране за прием след 7 клас

17:57, 04 юли 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Резултатите от втория етап на класирането за професионални и профилирани училища с прием след 7 клас могат да се проверят на сайта на министерството на образованието, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Ако ученикът кандидатства в региона, в който е полагал изпитите, проверката на класирането се извършва с въвеждане на ЕГН и входящ номер на служебната бележка за удостоверяване на мястото за явяване на приемен изпит.

Ако ученикът кандидатства в регион, в който не е полагал изпити, проверката на класирането се извършва по ЕГН и избор на желания регион. Учениците могат да се запишат в училищата, в които са приети, от 5 до 7 юли, а на 8 юли ще бъдат обявени свободните места в професионалните и профилираните гимназии. Ако ученик желае да участва в третото класиране, трябва да изтегли документите си и да подаде ново заявление в училищата гнезда за оставащите свободни места. Срокът за подаване на заявленията е от 11 до 13 юли включително.Резултатите от третото класиране ще бъдат обявени до 15 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама