Почина най-тъжният мечок в света

17:59, 04 юли 16 / Свят 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Последната полярна мечка в Аржентина - Артуро от зоопарка в провинция Мендоса, станал известен като „най-тъжният мечок в света“, е починал вчера, съобщават световните медии.

През 2014 г. неправителствената екологична организация „Грийнпийс“ организира кампания, целяща 31-годишният мечок Артуро да бъде преместен в зоопарк в Канада, тъй като в Аржентина температурите са високи, като достигат критичните за него 30 градуса.

Артуро стана известен като най-тъжният мечок на света, след като неговата партньорка Пелуса почина от рак преди 4 години и той остана без другарче. Известно е, че полярните мечки се привързват към другарите си, а в някои случаи дори скърбят за смъртта им. Той е пристигнал в Аржентина преди 23 години от САЩ.

Полярният мечок е починал от изтощение, организмът му е отслабнал много и заради напредналата възраст, уточняват от зоопарка. Средната продължителност на живота на полярните мечки е между 15 и 30 години.

Зоокътът в Мендоса е затворен за посещение, след смъртта на повече от 60 животни в рамките на няколко месеца.

За периода декември - май в зоологическата градина, където живееят около 2000 животни на площ от 48 хектара, починаха над 64 животни. Според изследвания повечето животни са починали от бактериална инфекция.

„Грийнпийс“ обяви, че зоопаркът в Мендоса ще бъде превърнат в еко парк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама