Искат оставката на областния управител Бисер Михайлов

18:44, 04 юли 16 / Политика 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Социалистите в Пиринско поискаха оставката на областния управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Решението бе взето от Областният съвет на БСП, членовете на който излязоха и с декларация в медиите.

Исканата оставка е заради Областната водна асоциация, чийто председател е губернаторът Бисер Михайлов.

Единствено съветниците в Кресна отказаха да се присъединят към Водната асоциация и респективно общинското ВиК да бъде одържавено. 

"Категорично се противопоставяме на осъществения груб политически натиск от държавни органи над местното самоуправление в община Кресна, относно присъединяване към Асоциацията по ВиК на особената територия, обслужвана от "ВиК" - ЕООД Благоевград. Чрез приложената декларация, Областният съвет на БСП-Благоевград застава категорично зад кмета на Кресна Николай Георгиев и общинските съветници в града, които се възпротивиха срещу наглия опит на областния управител за подмяна на тяхната свободна воля", се казва в декларацията.

"Областният съвет на БСП осъжда грубата политическа намеса от страна на Бисер Михайлов. Абсолютно недопустимо е областен управител да иззема функциите на местната власт. Този подход е срещу интересите на гражданите в Благоевградска област. Той е антидемократичен, уродлив и цели да превърне органите на местната власт в безропотни изпълнители на чужда воля", се сочи още в декларацията на БСП-Благоевград.

Социалистите отправят апел към управляващите незабавно да отстранят от пост областния управител Бисер Михайлов, за да се запази върховенството на закона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама