Тома Томов за атентатите и Брекзит: Бъдещето е страх

19:05, 04 юли 16 / Политика 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„След референдума във Великобритания и подкрепата за Брекзит в страната никой не знае какво ще се случи следващите 10 месеца. Случващото се в Европа и Близкия Изток е резултат от натрупвания. Бъдещето е турбулетност и страх”. Това коментира журналистът Тома Томов в ефира на бТВ по темата с излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз (ЕС).

По неговите думи ситуацията е сложна, тъй като предстоят избори в САЩ, също във Франция и Германия. „Нямам усещане за края на ЕС, не мисля, че управляващата класа ще го позволи”, каза още Томов.

Той определи случващото се с Великобритания с падането на Берлинската стена, защото и тогава е имало различни очаквания и в крайна сметка никой не е знаел какво точно ще се случи.

Виновникът за настроенията на Острова е най-вече медийният магнат Рупърт Мърдок, заяви той и допълни: „Мърдок е сляп америконафил”.

Той припомни, че президентът на Франция в периода 1959 - 1969 генерал Шарл дьо Гол е обявил, че би пуснал Англия в Евросъюза само при определени условия, тъй като се е опасявал, че Островът е Троянски кон на САЩ. „Искам Англия гола”, казвал генералът.

Според него президентът на Турция Реджеп Ердоган в момента е опрян до стената и ще е добре да постигне нормални отношения с Русия. По думите му руският президент Владимир Путин също е изолиран.

След атентата в Истанбул Ердоган трябва да преосмисли отношението си към „Ислямска държава”, която досега се е снабдявала с оръжие, което няма как да не премине през Турция, коментира още Томов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама