Започва нова масова обработка срещу комарите в Пловдив

20:29, 04 юли 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ОП "Дезинфекционна станция" уведомява пловдивчани, че при  благоприятни метеорологични условия, от днес започва поредната за тази календарна година масова обработка срещу имаго /възрастните форми/ на комари. Ще се работи в нощните часове по следния предварително подготвен график . В Район Западен се пръска на 4-5 юли, в Район Централен – 6-7 юли, в Район Тракия – 8-11 юли, в Район Северен – 12-13 юли, в Район Южен – 14-15 юли, в Район Източен – 15-18 юли. По бреговете на река Марица и териториите на траурните паркове ще се обработва на 19 юли.

Работата на специализираните екипи през месец юли ще продължи с обработка биотопите на ларви на комари в Пловдив – 20-28 юли.

В края на месеца, в периода 21-28 юли, ще се извърши още една акция по дезинсекция срещу възрастни форми на комари на територията на град Пловдив.

В посочените за дезинсекция периоди експертите призовават собствениците на пчелни семейства да ограничат полета на пчелите, а шофьорите - за внимание при шофиране в районите на обработката в часовете от 22:00 до 4:30 сутринта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама