България може да въведе еврото до 2-3 години, заяви Милен Велчев

20:46, 04 юли 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България може да въведе еврото до две – три години. Това заяви бившият финансов министър Милен Велчев в ефира на БНТ. Това ще осигури по-голяма стабилност за странта ни, отбеляза той  и допълни, че никога не е рано да заменим лева с еврото.

Според него, при намаляване на европейския бюджет след излизането на Великобритания от Европейския съюз, България ще получава по-малко пари по линия на кохезионните и на селскостопанските фондове. „Но това може да е скрито добро за България, защото ще можем да застанем по-стабилно на собствените си крака, без да разчитаме за всичко на европейски субсидии“, допълни Велчев.

По отношение на резултатите от референдума за излизане от Европейския съюз във Великобритания той отбеляза, че „ако след година и половина някой друг заяви, че обстоятелствата са се променили радикално и сделката с ЕС, която може да бъде постигната, е крайно неизгодна за страната, може да се постави отново въпросът пред гражданите“.

Според него водещите политици във Великобритания съжаляват за резултата, въпреки че се изказват политически коректно, като приемат, че  волята на народа трябва да се уважи. В Брюксел, пък, където политическо коректното говорене е обратното – изказва се съжаление за резултата от допитването, сякаш не са малко тези, които потриват ръце, че Великобритания няма да съществува, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама