Бутилки от минерална вода, щайги и столове в битката за запазване на паркоместа в Пловдив

07:04, 06 юли 16 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бутилки от минерална вода са най-често срещаните предмети, които пловдивчани поставят, за да запазят паркоместа пред блоковете си. Тоталната липса на места за спиране основно в центъра на Пловдив принуждават хората да стават изобретателни по един различен начин, но без да се стига до бой като при визитата на Нощните вълци на Путин в Бургас. Търговците разчитат основно на "пластмасово въоръжение от лек калибър" щайги и столове във "войната" за паркиране пред обектите си.  Като опълченците на Шипка други бранят с "камъни и дърве" мястото си.



Според действащата наредба на организация на движението в Пловдив,  е забранено нерегламентираното поставянето на подвижни и неподвижни съоръжения върху  улици, площади и тротоари, които са общинска собственост.



Пловдивчани дори са стигнали да поставят сами на антипаркинг скоби, които обаче се незаконни и на нарушителите се съставени  актове. Има и хора, които разчитат, че с чувство за хумор ще прогонят лешоядите с коли, които търсят място за спиране и налитат като брадатият капитан на Исландия Гунарсон към вратата на англичаните.



Масово на по-големите улици и булеварди в Пловдив могат да се видят  всевъзможни подвижни и неподвижни прегради, знаци и табели. Често те затрудняват преминаването и  спирането на превозни средства или пешеходци. "Трудно се минава ако си като мен пенсионер", казва Васко Василев.  Красимир Стоев е категоричен обаче, че хората, които си запазват местата имат право. "Живееш някъде, идва селяндур и ти паркира пред блока. Нормално е като Общината не ти осигурява място, ти да си го извоюваш", допълва Стоев.



Според новата наредба, приета от пловдивския общински съвет разрешеното запазване на паркомясто в Пловдив за граждани ще струва 15 лева. Общинската наредбата е категорична, че глобата за нерегламентирано обозначаване и използване на паркоместа е в размер от 200 до 500 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама