Трафика на деца обсъдиха на обучение в Сливен

07:30, 06 юли 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В изпълнение на Националната и местна програми за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2016 г. на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) към Министерски съвет, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) - Сливен проведе обучение за педагогически съветници от училищата и социални работници от отдел „Закрила на детето” при дирекция „Социално подпомагане” – Сливен, на тема: „Трафикът на деца – рискови фактори, идентификация и социална подкрепа”.

Лектор на обучението бе д-р Росанка Венелинова, психиатър, изпълнителен директор на фондация „Център Надя” – партньорска организация в изпълнението на проект VICTOR – „Трафикът на деца – наша отговорност”, в рамките на който са създадени т.нар. информационни бюра в България, Гърция, Румъния и Словения.

Оперативните цели на обучението са повишаване квалификацията на педагогическите съветници и социалните работници във връзка с актуалните тенденции в извършването на престъплението трафик на деца; подобряване на координацията и сътрудничеството; засилване на превенцията и укрепване на капацитета на специалистите в процеса на идентифициране, защита и подпомагане на деца жертви на трафик.

Всички участници получиха сертификат за успешно преминато обучение на тема „Трафикът на деца – рискови фактори, идентификация и социална подкрепа”. Партньори в инициативата бяха Дирекция „Социално подпомагане” – Сливен и Областен информационен център – Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама