Търсят 350 млн. лв. за тунела под Шипка

08:40, 06 юли 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Големият тунел под Шипка може да започне да бъде изграждан веднага след като получи финансиране от някъде. Търгът за строителството му може да бъде започнат и утре, но някой трябва да ни даде все пак около 350 милиона лева. Както знаете европейско финансиране нямаме. Търсим възможности”,обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя инспектира вчера строителните дейности по обходния път на Габрово, който е част от проекта за тунела.

По думите й се проучват  други възможности, като публично-частното партньорство и преминаването към тол системата, процедурата за която в момента също се обжалва.

„Към днешна дата има добър напредък по обхода на Габрово в голяма част от оставащите за довършване работи. Много е трудно да се определи точният процент, защото дейностите са различни като специфика и напредъкът се изчислява по различен начин. Можем да приемем, че половината от проекта е вече готов”, обясни Павлова.

Предстои ни довършване на съоръжението, по което единственият по-критичен момент остава преместването на далекопровода, което трябва да извърши енергоразпределителното дружество.  Когато това стане факт ще може да завърши работата по оставащите около 4 км заедно с етапната връзка от пътя, допълни тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама