Шест са кандидатурите за почетен гражданин на Варна

09:31, 06 юли 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постъпили са шест нови предложения за  удостояване със званието „Почетен гражданин на Варна“ - най-високото признание на обществеността на града за изключителен принос и заслуги за развитието на общината и за принос в националната култура. Общественото обсъждане на кандидатурите ще се проведе на 19 юли от 17 ч. в пленарната зала на общината с участието на кмета Иван Портних и председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов, съобщиха от администрацията.

Сред кандидатите са художникът Радко Мурзов, чиято детска школа по живопис скоро чества 45-годишнината от създаването си, и маестро Борислав Иванов – директор, главен художествен ръководител, артистичен директор и диригент на Варненската опера. Националният клуб на строителите-ветерани предлага с почетното звание да бъде удостоен бившият директор на „Инжстрой“ Димчо Василев Димов. От Обединени спортни клубове „ЖСК Спартак“ предлагат за почетен варненец треньора и съдия по борба Керан Михалев,

Във връзка с 90-годишнината си е номинирана Маруся Тодорова Чакърова - герой на социалистическия труд, бивша тъкачка, текстилен инженер, директор на софийската фабрика „Българска коприна“, два мандата народен представител, зам.-председател на общинския съвет на пенсионерите във Варна.

За почетното отличие е предложен и проф. д-р Артур Карл Кордон -един от основателите и дългогодишен председател на Астроклуб „Канопус“ към Варненската обсерватория. От 1992 г. той живее и работи в САЩ. Международно признат е като един от лидерите на приложение на системите с компютърен интелект в индустрията, освен това е инициатор на т.нар. сатирично законодателство от коментар на класическите „закони на Мърфи“ през българските „закони на Марко Тотев“ до гафовете на българския преход.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама