Европейски фестивал донесе три награди за таланти от New Voices

09:38, 06 юли 16 / Култура 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три награди от европейски фестивал завоюваха талантите от музикална школа New Voices в Търговище.

43 песни на автори на детска музика от България бяха заявили участие в тазгодишното издание на Европейския фестивал за детска песен „Златни искри” във Варна.

Това е четвърто издание за събитието, чийто фокус е детската популярна песен.

Първа се представи 11-годишната Хавин Тургай от Велики Преслав с нейната авторска песен "Гледай със сърцето си", и завоюва трето място за България. Първите две места получиха чуждестранни изпълнители.

В конкурса за изпълнители представителите на школата в Търговище бяха 7-годишната Елена Добрева и 14-годишната Петя Георгиева от Русе.

Отново второто и третото място бяха за възпитаниците на школата и за България, а първото взе чуждестранен изпълнител.

Трето място за Елена Добрева с изпълнение на песента "Зеркала" и Второ място за Петя Георгиева с песента "Лале ли си, Зюмбюл ли си?"

Досега в изданията на фестивала са участвали деца - изпълнители и автори на песни от Италия, Сърбия, Великобритания, Македония, Беларус, Русия, Малта, Молдова, Украйна, Унгария, Азербайджан, Грузия, Армения и Румъния.

Фестивалът имаше две конкурсни вечери – международен конкурс за авторска песен и конкурс за изпълнители. Конкурсът за песен за втора година се проведе на специално изградена сцена в историческия музей „Римски терми“.

Европейският музикален фестивал „Златни искри“ се организира от фондация „Откритие“ единствено с подкрепата на Министерството на културата, сподели директорът на фестивала Доно Цветков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама