Европейската комисия предложи подписване и сключване на търговско споразумение между ЕС и Канада

11:03, 06 юли 16 / Свят 25 220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейската комисия официално предложи на Съвета на ЕС подписването и сключването на споразумение за свободна търговия между ЕС и Канада, известно като Всеобхватно икономическо и търговско споразумение (ВИТС).

Споразумението ще е от полза за хората и малките и големите предприятия в цяла Европа веднага щом влезе в сила.

„Търговското споразумение между ЕС и Канада е нашето най-добро и най-напредничаво търговско споразумение и бих искал то да влезе в сила възможно най-скоро. Споразумението предоставя нови възможности на европейските предприятия, като същевременно популяризира нашите високи стандарти в полза на нашите граждани. Разгледах правните доводи и изслушах държавните и правителствените ръководители и националните парламенти. Сега е време за действие. От това зависи доверието в търговската политика на Европа“, заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.

ВИТС съдържа строги правила за защита на трудовите права и околната среда. И двете страни са поели ангажимент да не подкопават високите стандарти на ЕС поради търговски интереси, а вместо това да работят заедно, за да насърчават другите в целия свят, особено развиващите се страни, да подобряват своите стандарти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама