Бъдещите занимални към общините ще са само за техни и държавни служители

11:07, 06 юли 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Идеята за общинските занимални за деца за лятото, с която се похвали социалният министър Зорница Русинова, се оказа, че е само за деца на служители в общините и държавните институции. Това става ясно от съобщение от пресцентъра на министерството. 

Парите ще са от 2 млн.лв., които ще се насочат към проект „Красива България“. С тях ще може да се създадат две нови мерки. По първата ще се финансират проекти на публични институции за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания. А именно по втората общините и държавните институции ще могат да кандидатстват с проекти за обособяване, ремонт и обзавеждане на занимални за деца за своите служители.

Според социалните експерти именно разкриване на подобни забавачки ще създаде условия за по-добър баланс между семейния и професионалния живот на работещите родители. 

"През месец юли ще дадем възможности на общини, областни администрации и публични институции да кандидатстват с проекти пред нас, за да организират детски кътове и занимални, чрез които да помагат на работещите родители и свои служители. Така ще дадем възможност на младите родители, които нямат баба на разположение, да има къде да оставят децата си", обяви преди дни във Враца Русинова. 

Междувременно стана ясно, че допълнителни средства ще има и за програмите за обучение и заетост на хората с увреждания, дълготрайно безработните и безработни над 58-годишна възраст по програмата „Помощ за пенсиониране“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама