Много емоции за участниците във „Висяща спортна площадка“ в Русе

11:38, 06 юли 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
65 деца се включиха във второто състезание „Висяща спортна площадка“, организирано от Туристическо дружество „Приста“ в Парка на младежта.

Събитието се проведе в рамките проект „Русенци спортуват сред природата – във въздуха, на скалите, по реката“, реализиран по Програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

В надпреварата участваха деца от 5 до 15 години. Състезанието включваше преодоляване на различни препятствия: преминаване по въжен мост и въжен тролей, ходене по лента слаклайн, изкачване на алпийска стълбичка с височина 5 метра.

За правилното и безопасно преминаване през съоръженията следяха инструктори, съдии и доброволци - пещерняци и алпинисти от ТД „Приста“ и медицинско лице, съобщават още организаторите на събитието.

Победителите бяха наградени с ваучери за спортни и туристически стоки.

Класиране момичета:

1. Елица Цанева        -    6 г. 2. Ния Николова         - 11 г. 3. Богдана Тодорова -  11 г.

Класиране момчета:

1. Божидар Искренов   - 10 г. 2. Андрей Попдонев     - 11 г. 3. Владин Симеонов     -  6 г.

В рамките на проекта ще се проведат още 2 състезания: третото издание на „Висяща спортна площадка“ през месец септември на хижа „Минзухар“, в Образцов чифлик и състезание за скоростно изкачване по въже със съоръжения - през октомври на хижа „Алпинист“, с. Басарбово. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама