Община Добричка с приз за "Най-прозрачна общинска администрация"

12:07, 06 юли 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добричка е носител на приза за "Най-прозрачната общинска администрация" за 2015 година на "Фондация за прозрачни регламенти".

Церемонията по награждаването ще се състои на 7 юли, като наградата на Община Добричка ще получи секретарят на кметството Соня Георгиева.

За осми пореден път „Фондация за прозрачни регламенти” ще връчи наградите за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации за резултати, постигнати от тях през календарната 2015 г.

Наградите са в четири категории – „Най-прозрачна областна администрация”, „Най-прозрачна общинска администрация”, „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” и „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”.

В категорията Най-прозрачна общинска администрация  са кандидатствали 27 общини. Община Добричка е класирана на първо място в 46,5 точки.

Община Добричка участва в конкурса за четвърта година, като досега е била на четвърто /2012 г./, трето /2013 г./, второ /2014 г./.

„Темата за прозрачността и партньорството не може да бъде изчерпана нито с един проект - "Прозрачност и публичност на действията на областните и общинските администрации – гаранция за почтено и добро управление", нито с неговата седемгодишна устойчивост. Затова ние ще продължим да работим и да насърчаваме формите на проявление на доброто управление. Гордеем се, че бяхме сред първите в Европа, които „прегърнаха” Стратегията за иновации и добро управление на Съвета на Европа и се заеха да я популяризират и насърчават нейното прилагане. За това получихме специалното признание лично от Джовани Дистази, Председател на Камарата на регионите в Конгреса на местните власти към Съвета на Европа, който беше наш специален гост още на първото издание на конкурса – връчването на първия приз на „Фондация за прозрачни регламенти” на 14.07.2009 г.”, посочват от  казват от "Фондация за прозрачни регламенти".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама