Бургас най-активен при безплатното саниране на блокове

12:09, 06 юли 16 / Любопитно 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас е градът с най-висока активност при санирането на блокове по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това обяви при посещение в Габрово регионалният министър Лиляна Павлова, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Павлова е информирала, че през този строителен сезон ще се работи по 750 сгради, като град Бургас е най-активен. В програмата тук участват над 200 блока, а 80-90 % от одобрените жилищни сгради в Благоевград са в различен етап от процедурите.

„Очаквам след завършването на първите сгради в града, интересът към програмата да се увеличи така, както това вече се случи в други градове“, коментира Павлова и обясни, че след като се видят завършените мерки, броят на желаещите да се включат нараства лавинообразно.

Министърът заяви още, че за да може да се отчете ефектът от програмата, трябва да мине един отоплителен сезон, през който стават ясни намаленията като цена на потребление и стойност на заплатени услуги, както и намалените количества въглеродни емисии.

Припомняме, че през изминалия един месец Община Бургас обяви поредните две поръчки за санирането на блокове по Националната програма. Офертите от едната ще бъдат отворени този месец – на 26-то число, а от другата поръчка – в началото на август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама