ГЕРБ имали готов играч за президент, но било модерно да го крият

13:14, 06 юли 16 / Политика 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аз имам готов играч, но ако модата е такава партиите да не участват в президентските избори, може и аз да отговоря на модата. Ще подходя по същия начин. Защо партиите не искат да издигат кандидати за президент? Защо цялата политическа система по този начин се дискредитира? Ако партиите са нещо лошо, да ги закрием. 

 

Това каза пред журналисти в Народното събрание премиерът Бойко Борисов във връзка с номинацията на ГЕРБ за президентските избори.

 

"Това, което виждам като конкуренция от Реформаторския блок, е кандидатура от  някакъв гражданския съвет. Той ще номинира човек, който няма да носи никаква партийна принадлежност и не може да му се търси сметка от никого", посочи министър-председателят. В БСП щели да търсят коалиция с редица партии и лидерът Корнелия Нинова не искала да поеме отговорност да е кандидат", обобщи той. 

 

"Това имаме към момента заявено. Ако това е начинът да се издига президент, защо ще харчим партийни субсидии", попита Борисов.

 

Според него е без никакво значение кога ще са изборите за президент. Притеснявал се, че политическите партии абдикират от тези избори. 

 

"Досега съм чул, че се търсят все някакви кандидати, които да са общи, да са от много хора - такива или онакива. Не мога да разбера, ако ще разсъждаваме така, защо партиите въобще ще издигат кандидати? Какво означава това "Граждански съвет" да ти номинира държавен глава или някаква обща коалиция да избере някакъв човек", продължи с въпросите Борисов към Реформаторския блок и БСП. 

 

По думите му той можел и утре да обяви кой ще е кандидат на ГЕРБ, но понеже го дразнели с този въпрос дълго време, казал, че септември ще бъде съобщено. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама