5 дни Бургас ще живее в ритъма на джаза

13:54, 06 юли 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 8 юли на сцената на Флората ще се качи американецът Крейг Бейли - един от най-ангажираните джаз музиканти в Ню Йорк, съобщиха от Община Бургас. Той заема мястото на водещ алт саксофон и флейта в Ray Charles Orchestra. Останалите членове на квартета на Крейг Бейли са Костас Магинас - китара /Гърция/, Борис Таслев - контрабас, Димитър Семов - ударни и Петър Салчев - гост-вокал. 

Международното участие на фестивала ще бъде допълнено от "Аквафоника" - проект, в който участва италианката Федерика Коланджело. Тя завършва класическо пиано в лондонското Royal School of Music, след което записва джаз в консерваториите в Утрехт и Амстердам. Именно в Холандия среща нашия контрабасист Михаил Иванов, който от 2002-ра учи и живее там, но често се връща за концерти в България. Останалите членове на "Аквафоника" са Александър Логозаров- китара, Михаил Иванов- бас, Борислав Петров- ударни. Уникалното в проекта е съчетаването на елементи от класическа музика и джаз, което правят италианката Федерика и басистът Михайл Иванов. 

В рамките на "Джаз в Бургас" участие ще вземат и едни от най-добрите български джазмени. Акцент в програмата тази година е участието на две дами - Милица Гладнишка, с проектът й  "Дивото зове", и Хилда Казасян с "Jazz&Me".  

Всички джаз вечерите ще приключват на плажа, с фестивален джемсешън. За повече информация вижте http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/27151. Билети за събитието се продават на касите на експоцентър "Флора", НХК, Държавна опера - Бургас и мрежата на Еventim.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама