Меси и баща му осъдени на по 21 месеца затвор

14:28, 06 юли 16 / Свят 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболистът на Барселона Лео Меси и баща му Хорхе са осъдени на по 21 месеца затвор за укриване на данъци, пише Periódico de Catalunya.

Според испанското законодателство обаче двамата няма да излежат присъдата си ефективно, защото тя е за период, по-малък от 24 месеца.  Баща и син Меси са осъдени заради укриване на общо 4.1 милиона евро, които са заработени от рекламните права на Лео през 2007, 2008 и 2009 година.

Oкончателното съдебно решение бе оповестено днес, а засегнатите страни могат да обжалват присъдата във Върховния съд. Очаква се адвокатите на семейството Меси да обжалват във Върховния съд, или да се споразумеят техните клиенти да не влизат зад решетките. 

Освен това те са задължени да платят обща глоба в размер на близо 3.5 милиона евро.

В началото на юни 28-годишният Лионел Меси даде показания пред магистратите в Барселона, като заяви, че не е знаел нищо за съществуването на престъпна схема за неплащане на данъци, в каквато го обвиняват. Мегазвездата заяви, че е бил отдаден на футбола, че е вярвал на баща си и е подписвал договорите, които Хорхе Меси му давал, но не е знаел как точно се управлява бизнесът му.

Баща му също отрече да е виновен. Меси старши обясни, че е подписвал договори, предложени му от съветник, но че не е знаел, че с тях ще избягват данъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама