КНСБ предлага 700 лв. минимална заплата за висшисти, работещи по специалността

14:53, 06 юли 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Минималната заплата за висшисти, които работят по специалността,  да стане около 700 лв. Това ще предложат от 2017 г. от КНСБ, обяви на среща с журналисти президентът на Конфедерацията  Пламен Димитров. В момента минималната работна заплата е 420 лв. 

Той бе подкрепен в искането си и от Национално сдружение на общините в Република България. Според Димитров трябва да се задържат хората в общините, а в момента много от кадрите са демотивирани. Така например от 2008 г. до днес не са покачвани заплатите в администрациите на общините. „Искаме да въведем минимална заплата, която да е по-голяма за висшисти, работещи по специалността и да е еднаква за всички общини т.е да не може да се дава на такива кадри по-ниска никъде в България“, поясниха от КНСБ пред Topnovini.bg.

Наред с това от конфедерацията обърнаха внимание, че в момента в България има много силен интернет спрямо този, в повечето държави от ЕС, но общините и държавата ни не са е възползвала от това предимство и не са направени проекти за използване на ресурсите в тази област. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама