Премиерът за проверките в Слънчев бряг: Няма угодия в нищо

15:00, 06 юли 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Има една българска поговорка – „Няма угодия в нищо“. Ако държавата не ползва репресивните си функции, пита се къде е държавата. В обратния случай – пак същото“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешния парламентарен контрол в отговор на питане на депутата от Реформаторския блок и бивш зам.-кмет на Бургас Костадин Марков дали ще разпореди проверките в Слънчев бряг да се извършват по-дискретно, за да се спаси туристическият сезон.

Борисов каза, че от началото на летния сезон туристите в Бургаска област са с 18 % повече в сравнение с миналата година, а тепърва започват юли и август.

„За юни месец миналата година приходите са били 800 млн. лв., към днешна дата за юни са с 200 млн. лв. повече - 1 млрд. лв. С една дума тревогата ви, че ще се провали туризмът или сезона - за 15 дена разликата е 200 млн. лв. плюс от бюджета“, заяви премиерът.

Борисов посочи още, че от проверките на собствениците на скъпите коли по морето в бюджета са влезли допълнителни 1 млн. лв. от спестени ДДС, акциз или недоказан произход. Той обяви, че това е факт, въпреки че едва 30 на сто от притежателите на автомобили се проверяват сериозно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама