Проверките в морските курорти за месец са донесли 200 млн. лв. на бюджета

15:02, 06 юли 16 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проверките в морските курорти, които бе разпоредил премиера Бойко Борисов след престрелката в Слънчев бряг, са донесли в хазната през юни 200 млн. лева повече. Миналата година събраните средства са възлизали на 800 млн. лева, а сега са един милиард.

Това стана ясно от думите на министър-председателя Борисов по време на парламентарния блиц контрол. Думите му са в отговор на питане на народния представител от Реформаторския блок Костадин Марков за това дали ще разпореди проверките в Слънчев бряг да се извършват по-дискретно, за да се спаси туристическия сезон, защото според реформатора затегнатият пропускателен режим в Слънчев бряг удря върху туризма.

От 1 юли МВР разположи осем КПП-та в курорта и е увеличен броят на командированите полицаи.

„В момента се проверяват всички скъпи автомобили. Докато стигнат в центъра на курорта, се спират поне три пъти. Ако целта на това нещо е антитероризъм, защо не се проверяват евтините автомобили. Ако целта е да се разкрият хора с незаконни доходи, които карат такива автомобили - там ли е мястото и времето да се извършват такива проверки?!, попита Марков

По думите му заради затегнатите мерки курортите са загубили най-добрите т.нар „уикенд туристи" - хора от провинцията, най-вече от София, които притежават апартаменти, които отидоха в Гърция".

В отговор министър-председателят Бойко Борисов има възможност да разкаже какво е постигнала властта по Черноморието.

„Има една българска поговорка - няма угодия в нищо. Ако държавата не ползва репресивните си функции, пита се къде е държавата или казват, че няма държава. В обратния случай - пак същото. За юни миналата година приходите са били 800 милиона лева. Към днешна дата за юни 2016 година приходите са с 200 милиона повече - 1 млрд. лв. От днес в Албена има и конна полиция - да е красиво и атрактивно", подчерта Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама