Пропадна поредният опит за отдаване на концесия на плувния комплекс в Парка на младежта

15:25, 06 юли 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съвет - Русе предстои да гласува решение за прекратяване на процедура за предоставяне  на концесия на Плувен комплекс за професионален и масов спорт и отдих в „Парка на младежта”. Това става ясно от докладна записка, внесена в местния парламент от страна на кметската администрация. 

На 25 февруари 2016 бе открита процедура за предоставяне на концесия на Плувния комплекс, в медиите е било публикувано обявление за предстоящата процедура. В обявения срок документи е подала само една фирма - "Мегакапитал" ООД - Русе, но не е внесен депозит за участие. След проверка на представените фирмата документи, ресорната комисията е констатирала, че представената от участника оферта не отговаря на изискванията на Документацията за участие: открити са множество неточности, не са изпълнени изискранията за разработване и представяне на офертата, не е внесен депозит. 

Съгласно своите правомощия, комисията е решила да не допусне "Мегакапитал" ООД гр.Русе до по-нататъшно участие и е приела проект на Предложение до ОбС за прекратяване на процедурата за предоставяне на концесия на Плувен комплекс за професионален и масов спорт и отдих в „Парка на младежта” на град Русе, на основание чл. 60, ал. 1, т. 1 от ЗК - липса на допуснати кандидати(чл.85, ал.2  ППЗК).

Съгласно чл.61 от ЗК нова процедура за предоставяне на концесия на същия обект може да се открие, когато първоначално обявената процедура е прекратена и решението за прекратяване е влязло в сила.

Решението за прекратяване на концесията ще бъде гласувано по време на редовното заседание на местния парламент на 19 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама