Наложиха две условни и една ефективна присъда за наркотици

15:31, 06 юли 16 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд одобри споразумение между Окръжната прокуратура във Варна и защитата на Христо Смилов, Антонина Желязкова и Траян Гунчев, с което бе прекратено наказателното производство за наркотици срещу тях.

Смилов се призна за виновен за това, че на 7 януари тази година във Варна без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – 6 мл течност със съдържание на метамфетамин 966 мг и дветаблетки - всичко на обща стойност 44,48 лева. За това престъпление той прие да му бъде наложено лишаване от свобода за срок от 1 година и 3 месеца при първоначално строг режим в затвор, както и глоба в размер на 2000 лева. Съдът зачита времето, през което 30-годишният мъж е бил задържан под стража, а след това и с мярка за неотклонение „домашен арест“. Христо Смилов е от Варна и има предходни осъждания.

27-годишната Желязкова се призна за виновна, че на същата дата придобила и държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества - 15 таблетки MDMA („екстази“) с общо нетно тегло 3,94 грама, на обща стойност 92,50 лева. По силата на постигнатото споразумение нейното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, отложен с 3-годишен изпитателен срок, както и пробационна мярка – задължителни срещи с пробационен служител за срок от 1 година.

30-годишният Траян Гунчев се призна за виновен, че за периода от 4 до 8 януари  държал с цел разпространение  177 таблетки MDMA („екстази“) с общо нетно тегло 45,63 грама,  на обща стойност 1134,75 лева, от които на 7 януари разпространил на Антонина Желязкова 15  таблетки. Съгласно одобреното споразумение неговото наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 10 месеца, отложено с 3-годишен изпитателен срок и пробационна мярка - задължителни срещи с пробационен служител за срок от 1 година.

Съдът прецени, че предложеното споразумение, постигнато между страните, не противоречи на закона и морала, и го одобри. То влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама