Атрактивен календар от събития в русенската "Арена" до края на годината

16:00, 06 юли 16 / Култура 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстоящите събития в календара на "Булстрад Арена" бяха представени днес от зам.-кмета инж. Димитър Наков, Иван Драндийски и Максим Христов от мениджърския екип на залата и Найден Тодоров - директор на "Държавна опера" - Русе.

Както вече съобщихме, утре в "Арена"-та гостува Ричард Клайдерман, който е в "Книгата за рекорди на Гинес" като "най-успешният пианист в света" след стотици милиони продажби на албумите му, от които 267 стават "златни", а 70 "платинени".

Найден Тодоров съобщи, че изпълнителят ще е до няколко часа в Русе. Концертът утре вечер ще е с продължителност час и 40 мин. като в репертоара на Клайдерман ще звучи изпълнението на "Хубава си моя горо", филмова музика, както и баладата Adelina, с която стартира своята кариера.

Тодоров добави, че само една компания в България е успяла да покрие на 90% от техническите изискванията на пианиста. Специално за него се настройва и роялът "Стейнуей" от зала "Филхармония", който вече е в "Арена"-та.

Димитър Наков отбеляза, че "залата поддържа един динамичен ритъм с атрактивни концерти и спортни прояви, което утвърждава Русе като културна столица на Северна България".

По думите на Иван Драндийски, многофункционалната зала в Русе се радва на голям успях като през последната една година е привлякла около 40 000 човека, което е своеобразен рекорд за най-бързо развиващата се зала в България.

"Тренировъчните зали са заети с тенис и волейбол, като предстоят ремонтни дейности през юли и август за обособяването за самостоятелно ползване", добави Драндийски.

Мениджмънтът на залата следва определен план за развитие, съобразен с възможностите на Русе и региона. "Работи се в посока увеличаване на качеството и количеството на спортните и концертните събития. "Булстрад Арена“ все по-активно се промотира и в Румъния", заяви Драндийски.

Водят се преговори и за провеждането на волейболни мачове на Националния отбор по волейбол в "Булстрад Арена". Припомняме, че съоръжението се очаква да посрещне и част от мачовете на Световното първенство по волейбол, за което то вече разполага с необходимото оборудване.

Иван Драндийски обяви и предстоящите събития в "Арена"-та. Едно от тях е концерт на Лили Иванова на 18 ноември 2016 година. Изпълнителката, която откри залата преди година ще пристигне с целия си бенд и 3 млади вокалистки.

Васко Василев ще изнесе концерт на 6 октомври с група от испански музиканти.

В началото на ноември ще се състои за първи път в "Булстрад Арена" спортен турнир "Дунавска перла". Тази година той ще включи художествена гимнастика, спортна гимнастика, акробатика и скокове на батут. Наков сподели, че такъв формат не е осъществяван в цяла България.

За втора поредна година в залата ще се състои откритото световно първенство по спортни танци, което ще се проведе от 3 до 4 декември.

Междувременно италианската звезда Дзукеро е с концерт на 17 ноември, а спектакълът на Камен Донев "За сватбите" е на 26 и 27 ноември.

Драндийски уточни, че още през есента ще могат да бъдат обявени и първите по-големи събития от календара на залата за следващата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама