Експерти от Сливен участваха в националната конференция под надслов „Заедно“

16:00, 06 юли 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експерти от Областна администрация Сливен взеха участие в годишна национална конференция под надслов „Заедно“, организирана от „Надежда и домове за децата – клон България“. Тя беше посветена на съвместната работа като успешен модел, а сред официалните гости бяха Георги Симеонов – изпълнителен директор на „Надежда и домове за децата – клон България”, омбудсманът Мая Манолова, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева и др.

Конференцията разгледа две основни теми. Първата – дискусия на резултатите, постигнали до този момент организацията и партньорите й, в т.ч. с различни държавни структури, а втората – начините, по които да се работи още по-добре в бъдеще. „Надежда и домове за децата – клон България“ отчете, че благодарение на 23-мата им координатори, които работят в 21 области в цялата страна, са закрити 14 институции за бебета, проведени и проследени са 151 успешни реинтеграции и 878 превенции на деца от 0 до 3 години.

По време на събитието бяха раздадени и почетните награди „Професионалист с горещо сърце“.

През април тази година областният управител Татяна Петкова и Георги Симеонов – изпълнителен директор на „Надежда и домове за децата – клон България”, подписаха Меморандум за разбирателство. Основната цел на това сътрудничество е превенция на изоставянето, като се подкрепят семейства, които по някаква причина срещат трудности при отглеждане на децата си, за да живеят заедно.

От началото на 2012 г., „Надежда и домове за децата – клон България“ активно се занимава с процеса по деинституционализация на деца от 0-3 г. в България. Мисията на организацията е да бъде катализатор за премахване на институционалната грижа за деца. Провежда активна политика по превенция на изоставянето и недопускане настаняването на бебета в специализирани институции, оказва подкрепа на биологични семейства при реинтеграция на деца от институции и прилага системен подход при семейните политики с цел гарантиране на устойчивост на резултатите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама