Бараки се наредиха на входа на Морската градина, били за фестивал

16:12, 06 юли 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бараки, подредени точно пред входа на Морската градина и стесняващи пешеходната зона, карат от два дни варненци и гостите на града да се чудят какво ще се случва там. Това ще бъде мястото, на което ще се проведе Фестивалът на виното и туризма. Своите щандове ще подредят 17 от най-добрите изби и производители на първокласни български вина. Събитието ще бъде открито утре, а всяка вечер от 17 до 23 ч. до 10 юли ще има свободна дегустация на предлаганите напитки.

Осмото издание на фестивала се организира отново от музея „Стара Варна“. Вдъхновител за възраждането на традицията от 1928 г. е хаджи Ламбрин Сотиров. Именно през тази година е била открита първата лозаро-винарска изложба у нас в емблематичния за морската столица Юнашки салон.

По време на феста избите ще предлагат продукцията си само на производствени цени. Ще бъде открита и интересна изложба за историята на виното в България отпреди 100 години, в която място ще намерят кадри и данни за гроздобера и родното производство на напитката на Бакхус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама