РИОСВ - Пловдив: Няма нарушения на инсталацията в Първенец

16:14, 06 юли 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не са констатирани отпадъци от найлон и пластмаса, които са извън разрешените в издадения на 22 юни 2015 г. регистрационен документ на "СО Спектър" ЕАД, съобщиха от РИОСВ - Пловдив. Заключението е на експерти от инспекцията, които са направили обход на инсталацията за строителни отпадъци в с. Първенец след публикация в пловдивски вестник от 5 юли т.г. Фирмата има разрешение за депониране на бетон и негови смеси, тухли, керемиди, плочки, фаянсови и керамични изделия, които са определени с Наредба № 2 за класификация на отпадъците.

От РИОСВ припомнят, че на 10 март 2016 г. бе извършена планова проверка на площадката на "СО Спектър" ЕАД във връзка със спазване на условията на издадения регистрационен документ. Констатирано е, че дружеството приема отпадъци с кодове, различни от упоменатите в издадения регистрационен документ.

Инспекторите дадоха предписание за преустановяване приемането на различни от разрешените отпадъци. За установените нарушения екоинспекцията състави акт и наложи наказателно постановление на стойност 7000 лева.



При извършена последваща проверка на 31 март 2016 г. дружеството е получило предупредителен протокол от РИОСВ - Пловдив, да почисти площадката от отпадъци, различни от упоменатите в издадения регистрационен документ, и да ги предаде на фирми, притежаващи документ по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците. От "СО Спектър" ЕАД са изпълнили препоръките в срок до 30 април 2016 г., което е констатирано при извършен последващ контрол на 9 май 2016 г.

Съставен е акт и за неводене на отчетност. Предстои издаване на наказателно постановление в размер от 2000 до 6000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама