Борисов: Притеснявах се „Нощните вълци“ да не срещнат точния мерник на Местан

16:49, 06 юли 16 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов изказа мнение за руската рокерска група „Нощни вълци", която мина през България преди дни. Премиерът говори по темата по време на блиц контрола в парламента, като отговори на въпрос на реформатора Атанас Атанасов защо ДАНС не са прекъснали преминаването на рокерите.

„Аз повече се притеснявах за тези „вълци" да не ги срещне господин Местан с неговия точен мерник. Не искам да забиваме в посоки колко мотористи са минали, заминали, с шенгенски визи. Ако ги бяхме спрели, имаше и такъв вариант. Решението се взе на експертно ниво. Във вътрешно министерство се събраха всички служби - ДАНС, МВР - и прецениха кой от двата варианта ще бъде по-добър“, разясни Борисов.

Относно спора за имотите на тракийските изселници премиерът каза, че през 1998 г. е марширувал по плаца в пожарната. „А вие ме питате за преговорите“, обясни той.

Председателят на парламента Цецка Цачева направи забележка на депутатите, че отправят въпроси само към министър-председателя, а не питат вицепремиерите Меглена Кунева и Томислав Дончев, които също присъстваха на блиц контрола.

„Ще трябва да сменяме мокета, защото направих пътека“, оплака се премиерът, като визираше, че много пъти е изминал разстоянието от пейките, където седят представителите на Министерски съвет, до трибуната.

Относно сигнал за корупционни практики в АЕЦ „Козлодуй“, подаден от независимия депутат Георги Кадиев до правителството, премиерът Бойко Борисов заяви, че тече разследване на сменения вчера директор на атомната централа Димитър Ангелов.

Мястото на Ангелов вече се заема от досегашния зам.-изпълнителен директор Иван Андреев.

Смяната стана ден, след като Кадиев подаде сигнал срещу него за корупционни практики, нагласяване на търгове за ремонт и изкуствено завишаване на цени за изпълнение на ремонти.

Борисов обясни, че още в същия ден, когато е подаден сигналаът, службите са започнали да се занимават със случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама