По 11 месеца затвор за шестима, превели афганистанци през границата

17:45, 06 юли 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима мъже са осъдени за незаконно превеждане на афганистански граждани през границата от Гърция в България по разследване на Районна прокуратура - Златоград.

Иван М. (на 40 г.), Илиян Р. (на 23 г.), Христо А. (на 30 г.), Ерик Т. (на 20 г.), Билян Д. (на 23 г.) и Александър Б. (на 21 г.) са осъдени на лишаване от свобода за срок от 11 месеца, като на основание чл. 66 ал. 1 от Наказателния кодекс изтърпяването на наказанието се отлага за срок от 3 години за всеки един от тях.

Шестимата са признати за виновни за това, че като извършители и помагачи на 26 април 2016 г. в землището на гр.Златоград, обл. Смолянска, без разрешение на контролните органи умишлено улеснили и превели безпрепятствено да преминат през границата на страната - от Република Гърция в Република България, група от 22-ма граждани на Афганистан, сред които имало 13 деца, ненавършили 16-годишна възраст.

На същата дата в Златоград полицейски патрул спрял за проверка микробус "Мерцедес", в който пътували афганистанските граждани, които по-късно били настанени в център за мигранти у нас.

Присъдите са постигнати след споразумение, подписано от прокуратурата и адвокатите на обвиняемите, одобрено от Районен съд - Златоград, и са окончателни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама