Постоянен арест за Владимир Ковачев

18:01, 06 юли 16 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на варненската Окръжна прокуратура състав на Окръжния съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за 64-годишния Владимир Ковачев. Той е привлечен като обвиняем за извършване на банкови сделки като физическо лице без разрешение на БНБ, като с дейността си причинил значителни вреди, а досъдебното производство съдържа до момента шест тома. За това се предвижда от 5 до 10 години затвор и глоба от 5 000 до 10 000 лева, като ако бъде признат за виновен Ковачев, съдът може да постанови конфискация на част или на цялото му имущество.

64-годишният Владимир Ковачев, който е известен варненски лихвар, предоставял кредити в левове, евро и долари на 15 лица. Той определял според клиента лихва в размер от 10 до 60 на сто, като с това причинил значителни вреди на кредитополучателите. Някои от длъжниците му били принуждавани със заплахи да подписват записи на заповеди и да залагат свои недвижими имоти.

Голяма част от свидетелите продължават да изпитват страх от обвиняемия, заяви прокурорът.

При претърсване в дома на Ковачев са намерени и иззети попълнени записи на заповеди и на други длъжници на лихваря, както и златни и сребърни кюлчета, златни монети и скъпоценни камъни.

Владимир Ковачев е осъждан за групово изнасилване в процес, известен като „Черната котка“, както и за убийството на съпругата си Анелия. Лихварската му незаконна дейност е извършвана в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване от затвора за убийството.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама