Малки математици от Разград с медали от международен турнир

18:45, 06 юли 16 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-малките математици от ОУ „Васил Левски” в Разград постигнаха впечатляващи резултати на международния турнир „Математика без граници”. Надпреварата се проведе през уикенда в Несебър, съобщиха от учебното заведение.

Отборът на третокласниците се класира втори на математическата щафета. Иван Генчев, Александър Симеонов и Корай Хамдиев от ІІІ „б“ клас  грабнаха  сребърния медал. Те постигнаха максималния брой точки, предвидени в регламента, но отстъпиха първенството само  заради по-доброто време на призьорите, взели златния медал.

Освен с успеха на отбора Иван Генчев си тръгна от състезанието и с втори медал. Той стана трети в индивидуалното класиране при третокласниците и взе бронза в своята група. Всички момчета от отбора първенец са възпитаници на преподавателката Лидия Горчева, която е ръководител на  групата третокласници.

На крачка от медалите бяха и най-малките ни състезатели. Румен Калоянов Монев от І в клас и Ния Христова от І б  клас, с ръководител Стоянка Неделчева се класираха в челната шестица. Те взеха четвърто и пето място, като само 1 и 2 точки не им достигнаха  за призовата тройка.

Останалите трима участници от отбора на I клас, Константин Тачева, Румен Атонов Монев и Глория Минкова, също представиха училището с резултати от над 10 точки. Единственият участник от 4 клас бе Никита Стефанов, който постигна резултат от 15 точки.

Достойно се представиха и възпитаниците на госпожа Галина Панайотова, ръководител на отбора на 7 клас: Наталия Нешева, Теодора Стайкова, Дебора Белчева.

Състезанието „Математика без граници” събра в Несебър млади математици от 12 държави на три континента. Със свои представители в турнира участваха България, Азербайджан, Беларус, Казахстан, Китай, Мексико, Румъния, Русия, Турция, Молдова, Узбекистан и Афганистан. 898 ученици в индивидуалното състезание на възраст от първи до дванадесети клас и 264 отбора взеха участие в тазгодишния турнир.

Основно училище „Васил Левски”  се представи с четири отбора и 12 индивидуални състезатели, 6-ма от които влязоха в челните шестици. Нашите момичета и момчета представяха град Разград на турнира заедно с ученици от СОУ „Христо Ботев” - Разград, допълват от учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама