200 кг хероин, скрит в кутии за пюре, е открит на ГКПП–Лесово

20:28, 06 юли 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приблизително 200 килограма хероин с висока чистота е открит в товарен автомобил с иранска регистрация на ГКПП–Лесово, съобщиха от МВР. Стойността на наркотика се изчислява на около 18 милиона лева. В акцията са участвали всички дежурни гранични полицаи на пункта и служители в криминалистическата лаборатория на ОД на МВР - Ямбол.

Дрогата е намерена в ТИР-а при влизането му в страната на 5 юли около 16.00 часа. По документи камионът е пренасял метални консерви с доматено пюре от Иран за Холандия. При проверка с рентген е установено, че товарът е с различна плътност. На този етап са открити 400 кутии, пълни с хероин, посочи говорителят на ВКП Румяна Арнаудова.

Шофьорът на ТИР-а, 42-годишен ирански гражданин, е бил задържан за срок до 24 часа в ГПУ – Лесово. Впоследствие, с постановление на прокурор, мярката е удължена за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска от Ямболския окръжен съд налагане на постоянна мярка за неотклонение. Товарният автомобил ще бъде отнет в полза на държавата, а хероинът ще бъде унищожен.

По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама