Радослава Мавродиева се класира за финал на Европейското по лека атлетика

21:27, 06 юли 16 / Спорт 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Радослава Мавродиева премина квалификациите в дисциплината тласкане на гюле на Европейското първенство по лека атлетика в Амстердам. Сливналийката даде в пресявките на дисциплината десети резултат. В най-добрия си опит  тя прати уреда на 17.16 метра. За финала, който е утре от 18.05 часа, се класираха 12 атлетки, между които е и Мавродиева. Това ще бъде трети финал за атлетката от шампионати на Стария континент.

Утре, във втория ден от еврошампионата, още един сливналия ще се включи в надпреварата. Момчил Караилиев ще излезе в квалификация на троен скок. Дисциплината е от 11.40 часа, българско време.

Днес, безспорно най-впечатляващо от българските атлети бе представянето на Ивет Лалова-Колио. Тя  направи силно бягане в полуфиналите на 200 м, като финишира за 22.57 сек. Същото време като Ивет даде и Дина Смит (Великобритания). Утре на финала за титлата ще спорят две британки (Смит и Фостър), две германки (Люкенкемпер и Майер), две холандки (Самуел и Ван Шанген), Ивет и Погребняк.

От българите днес напред продължава и Мирела Демирева. В скока на височина тя преодоля квалификационната норма от 192 см и е финалистка в дисциплината.

От шампионата в първия състезателен ден отпаднаха Денис Димитров /100 м/, Инна Евтимова /200 м/, Денис Ерадири /скок дължина/, Митко Ценов /3000 м стипълчейз/, Катя Христова /800м/. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама