Четиридневни тържества отбелязват храмовия празник на Араповския манастир

06:57, 07 юли 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днешният ден, в който почитаме Света Великомъченица Неделя е и храмов празник на Араповския манастир, който тази година ще бъде отбелязан с четиридневни тържества започващи от днес.

Празникът ще започне с празнична архиерейска света литургия от 9 часа в манастирския храм, продължавайки с литийно шествие до аязмото и водосвет. На 8.юли. (петък) от 19 часа ще бъде организирано всенародно веселие с участието на  оркестър "Марица". Програмата на честванията продължава в събота 9 юли от 19 часа с всенародно веселие с участието на Росица Пейчева и танцова формация "Етно ритми", а от 21 часа участие на оркестър "Брестовица". Краят на честванията ще бъде отбелязан с фолклорен фестивал с участието на над 20 фолклорни състава, като за децата ще има много люлки и забавления.

Араповският манастир е разположен е на около 6 км източно от Асеновград. Възникнал е до древно аязмо и е един от последните новоосновани манастири преди Освобождението. Манастирският комплекс включва църква "Св. Великомъченица Неделя" и каменна кула, която се свързва с името на Ангел войвода. Игумен на манастира е ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама