ОбС-Плевен наложи санкция от 766 240 лв заради забавянето на новата тролейбусна мрежа

07:03, 07 юли 16 / Политика 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съвет - Плевен одобри налагането на санкция в размер на 766 240 лева на фирмата - изпълнител по договор за обществена поръчка, предвиждаща разширяване на тролейбусната мрежа в града. Това съобщи председателят на местния парламент Мартин Митев пред журналисти и обясни:

"Договорът между възложителя "Тролейбусен транспорт" - Плевен и изпълнителя „Електротранспорт - Плевен“ - София предвижда дейностите да приключат на 17 декември 2015 г. В този срок общината можеше да ползва безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма, но срокът не бе спазен от изпълнителите. Съгласно правилата на оперативната програма, последното плащане, което е в размер на 766 240 лева, остава за сметка на общинския бюджет. По тази причина Общински съвет - Плевен прецени, че има основание сумата да бъде прихваната от вземанията за неустойка"

Мартин Митев допълни, че общият размер на исканата неустойка е в размер на 1 496 898 лева, като за остатъка над 766 240 лева, ще бъдат предприети нужните действия. Предстоят преговори за финализиране на финансовите отношения между страните по договора.

Междувременно стана ясно, че „Електротранспорт - Плевен“ - София са внесли възражение срещу исканата неустойка, допълни председателят. Изпълнителите твърдят, че забавянето на дейностите не е по тяхна вина и са категорични, че са готови да отстояват правата си пред съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама