Изложба с японско изкуство бе открита в Павликени

07:57, 07 юли 16 / Култура 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвременните тенденции в японското изкуство показаха шестима автори в Павликени. Изложбата „Павликени и света“ с техните произведения беше открита в Историческия музей от кмета инж.Емануил Манолов, културното аташе на Япония у нас Мивако Кибаяши и председателя на фондация „Аматерас“ Тодор Тодоров.

Какуко Ишии, Ичиро Мацуо, Мицуру Куроки, Джинйонг Муун, Тору Курита и Маюми Тцукуда от японска страна и Даниела Тодорова, Тодор Тодоров и Валентин Балев от българска страна, показаха своите произведения в петия арт-пленер в рамките на проекта. Всички те работят в сферата на керамиката, скулптурата, хартиеното изкуство и текстила, отличаващи се със своя авангарден съвременен стил и новаторски техники.  

 Културното аташе на Япония у нас Мивако Кибаяши подчерта колко важно и сложно е организирането на чуждестранни изложби в българските общини. Тя благодари на Павликени за дългогодишното партньорство.

По-рано през деня творците от Страната на изгряващото слънце и официалните лица бяха посрещнати в ЦДГ „Слънце“, където възпитателите и децата бяха подготвили специална програма.

Изложбата „Павликени и света“ ще остане в Исторически музей Павликени до месец септември.

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама