Обучават безработни младежи за парамедици в Пловдив

08:23, 07 юли 16 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Регионалната здравна инспекция-Пловдив ще се проведе информационен ден, с които ще се обяви началото на кампания по проекта "Нови възможности за младите хора".  Целта е да се намерят младежи до 29 години от областта, които да бъдат подкрепени да се върнат на училище, или да си намерят работа.На 30 от младите хора, които отговарят на условията на програмата, ще бъде предложено безплатно обучение за професията „парамедик“ (трета степен) и стипендия за времето на обучението, съобщава БНР-Пловдив.

Обучението на бъдещите парамедици ще започне през септември 2016 г. и ще продължи най-малко седем месеца. За всички, които завършат успешно, е осигурена работа за шест месеца в ЦСМП в Пловдив или филиалите му.  Кампанията ще продължи до 31.08.2016г. като е планирано провеждането на информационни дни на място в градовете, в които ЦСМП-Пловдив има филиали.

Подобни проекти се изпълняват и от Центровете за спешна медицинска помощ в Кърджали, Бургас, Смолян, Сливен, Ямбол, Разград, Търговище и Варна. Утре информационен ден ще има в Смолян. Проектът се изпълнява от Център за спешна медицинска помощ-Пловдив и Международен алианц за развитие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама