Новият районен прокурор на Котел мечтае за работа в столицата

09:40, 07 юли 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният прокурор от Бургас Камен Господинов е новият районен прокурор на Котел. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно му гласува доверие, въпреки че Господинов откровено призна, че при възможност би заработил в София и конкретно в специализираната прокуратура, защото това му е мечта, пише “Правен свят”.

В прокуратурата в Котел обаче има сериозен кадрови проблем, тъй като кандидати за районен прокурор липсват. Там работи само един обвинител и постоянно се налага командироване на друг. Това бяха и основните мотиви, с които членовете на колегията решиха да изберат Господинов, въпреки липсата на гаранции, че ще изкара мандата си.

Пред членовете на колегията Камен Господинов каза, че е посетил града и се запознал с работата на прокуратурата, в която основна част от делата са за кражби и незаконна сеч. Той е работил 13 години в МВР като дознател и разследващ полицай в София и има 7 години стаж като прокурор в Несебър и Бургас. Въпреки че районната прокуратура в Котел няма проблем с много върнати дела и оправдателни присъди, Господинов обеща да работи за подобряване на качеството на разследването, което възнамерява да постигне с взаимодействие с полицията.

За мечтата на прокурор Господинов да работи в София стана ясно, след като Магдалена Лазарова го попита дали ще изкара мандата си, тъй като преди време е кандидатствал за специализираната прокуратура и за Софийската градска прокуратура, а практиката на ВСС показва, че често се избират административни ръководители, които бързо след това сменят работата си. В случая на Господинов пък и семейството му е в столицата. Като каза, че ще е откровен, той сподели, че работа в специализираната прокуратура му е цел и мечта и в момента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама