Провериха 176 училищни столове и забавачки в Шуменско за опасни храни

11:23, 07 юли 16 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
176 училищни столове и детски градини в област Шумен са били проверени за опасни съставки и психотропни вещества в храни и напитки за ученици и деца. Приключилата проверка по надзора за законност на прокуратурите в обхвата на Апелативна прокуратура във Варна, не е открила опасни съставки.

В три от проверените 176 обекта в Шуменско обаче са открити месни продукти и заготовки в училищни столове, които не отговарят на утвърдения стандарт „Стара планина“.

В обекти, близо до учебни заведения, са установени 660 къса цигари без бандерол, 4 кг нарязан тютюн без бандерол и случай на употреба на „чай“ чрез свита цигара. Започнали са досъдебни производства, като едно от тях е било прекратено.

Общо 719 проверки са извършени в апелативния район, като преобладаващите нарушения са свързани с несъответствия с изискванията на Закона за храните и специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните за деца и ученици. Изготвени са  90 предписания, а при извършени повторни проверки е установено, че несъответствията са отстранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама