Кънев обсъдил с Френската гимназия „решения на кризисната ситуация с пропусквателния режим“

13:50, 07 юли 16 / Политика 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Радан Кънев и Мартин Димитров се срещнаха с ръководството на Френската гимназия заради скандала около пропуските на ПИБ за влизане в училището.На срещата двамата бивши възпитаници на гимназията отправили няколко препоръки към ръководството „за да се реши кризисната ситуация с пропусквателния режим“. Това съобщи в профила си във Фейсбук Радан Кънев.

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че гимназията предлагала на учениците дебитни карти на Първа инвестиционна банка, които да ползват за пропуски за влизане в сградата на учебното заведение. Учениците могат да изберат дали да влизат с дебитни карти или с обикновените карти с чип, които струват 2 лв. Във вторник образователния министър Меглена Кунева назначи и проверка по случая.

„В разговора обсъдихме някои решения на кризисната ситуация с пропусквателния режим:

1. Да се декларира извън всякакво съмнение, че никоя банка няма ексклузивитет при обслужване на изплащането на стипендии. За родителите и учениците има пълна свобода на избор.

2. Да се даде на родителите ясна информация, че основният вариант (пръв избор) за достъп е обикновена магнитна карта, издадена от училището. Всякакви други варианти са незадължителни и допълнителни. 3. Магнитната карта за достъп да е безплатна“, разказа след срещата във Фейсбук Радан Кънев.

Той допълва, че ще продължава да помага на Френската гимнязия с каквото може, както и че е поел ангажимент „да съдейства за ускоряване на проекта за нов, модерен спортен салон" в училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама