Предлагат награда "Русе" да се присъжда еднократно

14:03, 07 юли 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет - Русе е постъпило предложение за изменение на Наредба № 17 за символиката на Община Русе, в Глава IV, Раздел IV - награда "Русе". Предложението е направено от общинските съветници Стоян Янев и Росица Георгиева (Реформаторски блок), става ясно от докладната записка, внесена за разглеждане в местния парламент. 

Общинарите предлагат изменение в чл. 40, с добавяне на нова алинея (6), която да гласи: Наградата “Русе” се присъжда еднократно. 

Янев и Георгиева прилагат следните мотиви: 

С Награда „Русе“ се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката за значителен принос и активна дейност за издигане авторитета на гр. Русе, поради което с нея трябва да се удостоява еднократно. Това е награда, която би следвало да се връчва не за конкретни лични или екипни постижения в областта на изкуството, културата, образованието и науката за изминалата година, а е израз на обществено признание за издигане авторитета на град Русе;

Възможността за многократното удостояване с Награда „Русе“ ще доведе до обезценяване на нейната значимост и стойност;

Нееднократното удостояване с Награда „Русе“ на определени личности, творчески екипи и организации ще доведе до намаляване на мотивацията у работещите в областта на изкуството, културата, образованието и науката за постигане на значими резултати в конкретната сфера на дейност, с които да издигат авторитета на град Русе. Това ще доведе до ограничаване на възможните кандидатури, сред които да бъдат излъчени номинираните за Награда „Русе“. 

Предложението ще бъде разгледано в постоянните общински комисии и гласувано на редовното заседание на местния парламент на 19 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама