Прокуратурата иска арест за мъжа, убил брат си в Равда, съдът отново го пусна у дома

15:50, 07 юли 16 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаската прокуратура иска да се измени мярката за неотклонение на 76-годишния Петър Жеков, който уби брат си в Равда. Днес Апелативният съд в града разгледа протеста на прокуратурата срещу определената мярка „домашен арест“, постановена от Окръжния съд. Държавното обвинение настоява братоубиецът да бъде задържан под стража.

Според прокурора, протестът е напълно основателен, имайки предвид, че авторството на деянието е абсолютно известно, а и има реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление.

„Искам да си остана вкъщи“, изрече единствено в съдебната зала Петър Жеков.

Неговият защитник помоли съда да остави без уважение протеста на прокуратурата и да потвърди решението на Окръжния, с мотива, че точно след провеждането на разпита и показанията на клиента му, са били открити дрехите, носени по време на инцидента. Също така, яко обвиняемият е искал да се укрие, той е можел да го стори вече. Вместо това обаче се явява напълно доброволно на заседанието днес.

„По никакъв начин клиентът ми няма да попречи на разкриването на обективната истина, а даже ще съдейства“, посочи адвокатът.

Впоследствие Апелативният съд потвърди решението на Окръжния и пусна отново у дома обвиняемия Петър Жеков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама