Отпускат средства за ремонти по селата в община Търговище

16:01, 07 юли 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 48 000 лв. заявиха в Община Търговище кметовете и наместниците за благоустрояване и ремонти в населените си места. Одобрените разходи по това направление са за 40 200 лв. 

Според представените заявки ще се ремонтират чешми и тротоари, инфраструктура в селските паркове, ще се боядисват бордюри. Планирани са ремонтни дейности по сгради на кметства, пенсионерски и селски клубове. В село Маково ще бъде направен ремонт на чакалнята за пътуващите ученици, която ще бъде оборудвана и с новозакупена печка.

От Пресяк са поискани средства за ремонти на отводнителен канал по главната улица и на селски мост. В Пробуда планират кърпежи на асфалта на главната улица и изграждане на детска площадка. Кметът на Алваново пък е поискал средства за ремонт на чешма и дренаж на подпочвени води в центъра на селото. От кв. Въбел са направили заявка за средства за купуване на видеонаблюдение за детска площадка.

В няколко села, по настояване на жителите им, през летния сезон ще се извършва почистване на гробищни паркове.

Средства ще бъдат отпуснати на 48 от населените места, чиито дейности за благоустрояване са одобрени и съгласувани с общинското ръководство. От 3 села все още не са поискали финансово подпомагане.

В почти половината от селищата в общината са закупени инструменти за ангажираните по Програмата за временна трудова заетост, които работят по облагородяване на средата. Похарчени са близо 2000 лв. Толкова е и сумата, отпусната за осигуряване на консумативи за храсторези и косачки.

Кметовете на 19 села са планирали и средства за заплащане нарязването на дърва за огрев, които ще се доставят през есента за отопление на канцелариите.

Утвърдените разходи в годишния бюджет на Община Търговище за текущи ремонти и благоустрояване в населените места, които не са свързани с придобиване на дълготрайни активи и капиталови разходи, са в размер на 50 000 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама